VZW Handen voor Pootjes
Help ons de dieren in nood te helpen!!!

Bestuursverslag 2016 /2017 / 2018

Op 03-12-2015 is Stichting Handen voor Pootjes een feit geworden.

Omdat de stichting veel Belgische donateurs heeft is er tijdens de eerste vergadering besloten, om naast de Nederlandse rekening ook een Belgische rekening te openen op de naam van de stichting. De stichting heeft ook een paypal account aangemaakt op de naam van de penningmeester, omdat het op de naam van de stichting niet kon. Het paypal account is aangemaakt met het email adres van de stichting en gekoppeld aan de Nederlandse rekening van de stichting. We hebben besloten om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op evenementen, braderijen mits de standplaats een redelijke prijs is of gratis. Op FB word een groep geopend Koopjes voor Pootjes hier worden tweedehandse spulletjes verkocht ten voordele van de dieren, ook word er een groep geopend met de naam winkeltje HVP hier worden allemaal leuke spulletjes verkocht die we aankopen ten voordele voor de dieren in nood. Op onze veiling groep op FB proberen we 2 keer per maand een veiling te houden voor een stichting, vzw of organisatie die zich inzet voor de dieren in nood. De veiling groep houd in dat er nieuwe spullen of gedoneerde spullen op komen te staan, en de mensen kunnen beiden op de spulletjes 2 weken lang het hoogste bod is geldig als de veiling gesloten word, de gehele opbrengst van de veiling gaat naar het doel waar de veiling voor gehouden werd.

Het bestuur heeft ook besloten om zeker 2 a 3 keer per jaar een veiling te houden voor de stichting zelf, dit geld word gebruikt voor voer, medische bijdragen enz. Aangezien er steeds meer aanvragen komen van dierenvoedselbanken zullen wij deze aanvragen ook in behandeling nemen, om ook deze groep te helpen. Aanvragen gebeuren via Ann Roelans en de bestuursleden zullen dan via de bestuurders-chat beslissen of deze aanvraag goedgekeurd word. Bijna dagelijks word er in de chat overleg gepleegd over de gang van zaken, ophalingen, geld donaties enz.

Nieuwe aanpassingen per 9-9-2018.

Hierbij willen wij even enkele belangrijke veranderingen in onze werking meedelen.

Wegens te grote onkosten en tijdsgebrek, werden volgende beslissingen genomen:

De grote ophaalpunten van Heerlen(NL) en Deurne(Antwerpen) sluiten.

Voor Heerlen stopt het brengen en ophalen van spullen volledig,
Voor Deurne stopt het brengen en ophalen van dierenspullen en voer.
Maar hier blijven we wel volgende zaken inzamelen: nieuwe spullen voor onze veilingen, 2de hands spulletjes, dopjes, lipjes, gsm’s, inktpatronen.

Wij gaan ons meer richten op de veilingen en de verkoop van 2de hands spulletjes in onze groep “Koopjes voor Pootjes” en de verkoop van leuke nieuwe dingen in ons “Winkeltje” wat dus binnenkort allemaal op punt zal gezet worden .
In Heerlen wordt dit al snel volledig stopgezet, in Deurne zullen de lopende aanvragen afgewerkt worden, en alle overige gerief zal aangeboden worden.

Onze loods in Tongeren blijft bestaan, dus leveringen en ophalingen van voer en dierenspullen kunnen daar nog steeds gebeuren.

Ook mogen alle organisaties gewoon hun aanvragen blijven doen, enkel zal dus de keuze tot ophaling nu beperkt zijn tot Tongeren(Limburg) of zullen wij een financiele donatie doen , zodat we evenzeer kunnen helpen zoals voorheen.

In Deurne dus enkel nog hierboven vermelde  spullen aangenomen, zodat wij hopelijk tegen eind dit jaar die dingen hier allemaal kunnen afsluiten. DE VERKOOPSSPULLEN MOGEN DUS NOG STEEDS HIER AFGEGEVEN ,  EN OPGEHAALD WORDEN ,  EN BLIJVEN VAN HIERUIT VERSTUURD WORDEN

 © Stichting Handen voor Pootjes All Rights Reserved